La nova Galeria Mayoral (c. Consell de Cent, 286) dedicada a l’art contemporani és un gran espai de 250 m² amb les parets escrostonades i tota l’estructura i les instal·lacions elèctriques a la vista. Un disseny de Jorge Vidal Studio (Premi FAD d’arquitectura i interiorisme 2023) pensat per exhibir obres de gran format, com les de les cinc artistes que protagonitzen la primera exposició col·lectiva: “Mater“.

Aquest projecte neix amb l’objectiu d’enfortir l’escena de l’art contemporani i fer-la vibrar”
Jordi Mayoral

Jordi Mayoral explica a ‘Plaça Tísner‘ que aquest projecte neix amb l’objectiu “d’enfortir l’escena de l’art contemporani i fer-la vibrar”. El copropietari, i segona generació de la nissaga de galeristes, està enguany d’aniversari pels 35 anys de l’inici de Mayoral (el 1989), pionera en exposar i impulsar artistes de les avantguardes del segle XX i grans noms de la postguerra.

L’art contemporani ha de posar problemes, ha de posar el dit a la nafra per fer-nos qüestionar el present”
Joana Hurtado, comissària artística de la Galeria Mayoral

Materials pobres i crítica a l’hiperconsumisme

Les nou obres que s’exposen a Mayoral reflexionen sobre política, temes migratoris, dissidències i l’hiperconsumisme. Són peces impactants i coloristes de les artistes Pia Camil, Carolina Caycedo, Catalina León, Cinthia Marcelle i Marga Ximenez, fetes a partir de materials pobres que volen ser una crítica a la nostra societat: “L’art contemporani ha de posar problemes, ha de posar el dit a la nafra per fer-nos qüestionar el present”, afirma Joana Hurtado, comissària artística de la Galeria Mayoral.

Quins són els artistes d’avui que el dia de demà seran un Miró, un Tàpies? Buquem-los per veure si la història fa la seva feina”
Joana Hurtado, comissària artística de la Galeria Mayoral

Els Miró i Tàpies del futur

En el pas cap a l’art contemporani, l’objectiu és mantenir el mateix esperit que sempre ha caracteritzat la Mayoral, amb artistes històrics, explica Hurtado, “Quins són els artistes d’avui que el dia de demà seran un Miró, un Tàpies? Busquem aquells que ja són potents per veure si la història fa la seva feina i ho acaben sent”.