castellers poble-sec 25 aniversari

El Castell de Montjuïc i el MNAC esdevindran places castelleres per celebrar els 25 anys dels castellers del Poble-sec. Els bandarres celebren el quart de segle amb un any ple d’activitats i actuacions. Sota el lema “25 anys a la poblesequina“, la colla vol subratllar la seva implicació social, treballant des de i per al barri, i les seves peculiaritats castelleres, amb construccions impossibles o tremoladisses, però resistents.

25 anys dels bandarres: actuacions destacades

Al programa d’actes de celebració, que s’ha presentat aquest dissabte al Centre Cívic El Sortidor, hi destaquen quatre actuacions castelleres. La primera és la diada de Can Bandarra, que serà el 4 de maig. El 6 de juliol, el pati d’armes del Castell de Montjuïc es convertirà en una plaça castellera per celebrar la diada del 25è aniversari. El 13 d’octubre la colla es traslladarà al MNAC, un espai emblemàtic on van actuar per primera vegada abans de presentar-se oficialment. Finalment, el 10 de novembre, tancaran la temporada amb un cap de setmana d’activitats de cultura popular.

Els camises blaves també recolliran la història de la colla amb un documental i una exposició.

Els castellers del Poble-sec reclamen un local propi

En aquest any d’aniversari no falten les reivindicacions perquè la colla del Poble-sec continuï creixent. Els bandarres reclamen un local propi per a la pràctica castellera i les activitats socials. Es queixen que les administracions públiques han incomplert fins ara totes les promeses de dotar-los amb un espai fix, una situació que ha obligat els poblesequins a traslladar-se per diferents locals privats. “La colla vol, necessita i exigeix una solució definitiva!”.