El sector de l’oci nocturn a Barcelona mou fitxa i presenta un decàleg de propostes per reactivar un dels sectors més tocats per les restriccions de la covid. A les discoteques no hi ha sonat de nou la música des de l’esclat de la pandèmia i els bars van viure una breu reobertura temporal, coincidint amb l’estiu. Per capgirar la situació i rellançar l’activitat nocturna de la ciutat, el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona proposa, per exemple, aliar-se amb el sector hoteler per fer-hi festes a les seves habitacions. Consideren, a més, que és un model que es podria aplicar a curt termini.

En l’estudi presentat aquest dijous —elaborat per l’escola de negocis TBS, amb la col·laboració del Gremi—, la proposta rep el nom d’Hotel Room Party i permetria compatibilitzar el sortir de festa amb el toc de queda. Els participants no podrien moure’s per l’hotel i la música sonaria gràcies a una apliació i un altaveu a cada habitació. Proposen, a més, la possibilitat d’exigir una PCR negativa als participants o bé, sotmetre’ls a un test d’antígens. El sector considera que el concepte podria evolucionar tan bon punt es flexibilitzin les restriccions; en aquest sentit, parlen de les Party Hotel, és a dir, festes en hotels amb llibertat de moviment i amb els DJ de les discoteques al vestíbul de l’espai hoteler.

Sortir a l’aire lliure

Els impulsors de l’estudi també veuen en l’espai exterior un aliat clau per tornar a dotar la ciutat de festa. En aquest sentit, proposen iniciatives com els Concerts en barca en espais com el Port Olímpic o el Port Fòrum. A cada barca hi hauria una bombolla de conviència que gaudiria de concerts a l’aire lliure de grups de música o DJ. Hi hauria, a més, barques encarregades de vendre el menjar i la beguda. Una altra alternativa que donen és fer festes en parcs de la ciutat com el de la Ciutadella, el Parc Güell o a la plaça Reial.

Repensar el model de negoci

Conscients que la recuperació dels estralls del coronavirus és una lluita que s’allargarà els propers anys, el Gremi i els responsables de l’estudi també analitzen canvis més profunds per al sector. Així, per exemple, plantegen la possibilitat d’avançar i limitar l’horari d’obertura —entre les 17 i les 22 h— per no saltar-se el toc de queda. Ho veuen com una opció sobretot per a les discoteques amb espais a l’aire lliure. També proposen que les discoteques obrin una línia de servei virtual per als qui facin festes privades en domicilis particulars i puguin gaudir, per exemple, de llistes de reproducció exclusives.

Finalment, també creen els conceptes de lloguer per hores —que un grup de clients pugui contractar l’espai per una franja horària determinada— o d’Airbnb de bars: en aquest cas, un grup d’entre 30-100 persones disposaria de l’espai i tots els seus equipaments per fer-hi una festa privada. Ho veuen com una fórmula especialment aplicable en locals icònics de la ciutat, com els que hi ha al Gòtic o Raval.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a