La Festa del Roser 2018 dona l’oportunitat un any més a alguns espais de la Rambla i més de 24 edificis de decorar-se de flors de dalt a baix. És una tradició que se celebra un cop a l’any des del 1962 de forma ininterrompuda. Es tracta d’una iniciativa que organitza Amics de la Rambla i que té l’objectiu d’acostar el passeig als barcelonins. A banda de la part més floral, el carrer viurà diferents activitats per amenitzar la festa, que se celebrarà del 5 a l’11 d’octubre.

Festa del Roser edifici guarnit

La Rambla en Flor: edificis i espais guarnits

Hi haurà art floral a diferents edificis emblemàtics del passeig i també a espais a l’aire lliure. En destaca el passeig central de la rambla de Santa Mònica, que es convertirà en un jardí. La intervenció la farà Parcs i Jardins. També hi haurà decoració a la taquilla de Las Golondrinas, el Mirador de Colom, el Garatge Atarazanas, l’Arts Santa Mònica, el Museu de la Cera, el Palau Marc, l’Hotel Arc la Rambla, el Centro Galego de Barcelona, el passatge de Bacardí, la Farmàcia la Rambla Barcelona i el Gran Teatre del Liceu (visita del 6 a l’11 d’octubre de 10 a 18 h). A més, al pla de l’Os les catifaires del Raval reproduiran el mosaic que Joan Miró va dissenyar per encàrrec de l’associació Amics de la Rambla.

Festa del Roser cistell de roses

Acció floral davant el Palau de la Virreina

Una de les atraccions de la Festa del Roser, i ja fa sis anys que s’hi celebra, és l’acció floral davant del Palau de la Vierreina, que aquest any es farà dissabte, 6 d’octubre, a les 11 h. És una iniciativa per homenatjar la rambla de les Flors i la seva patrona. Es col·locarà un cistell gegant de quatre metres d’alçària en què els visitants podran deixar flors. Es calcula que s’hi introduiran prop de 4.000 roses de diferents colors. D’aquesta manera els ciutadans tindran l’oportunitat de fer l’ofrena a la Mare de Déu del Roser.

Visites i portes obertes

La Festa del Roser també és una oportunitat per conèixer el patrimoni arquitectònic i cultural del passeig. Hi haurà visites guiades i jornades de portes obertes. En la majoria dels casos l’aforament és limitat i cal trucar al telèfon 93 317 29 40.

 • Visita a les instal·lacions de L’Aquàrium de Barcelona (dissabte, 6, i diumenge, 7, a les 16 h) i descomptes de 4 € en l’entrada (dissabte, 6, i diumenge, 7)
 • Arts Santa Mònica (entrada gratuïta de dimarts a dissabtes d’11 a 21 h i diumenges i festius d’11 a 17 h)
 • Visites guiades al Liceu (diumenge, 7 d’octubre, a les 11 h)
 • Viatges gratuïts amb Las Golondrinas
 • Monument de Colom (entrada gratuïta per a les Rosers diumenge, 7 d’octubre)
 • Museu de la Cera
 • El Museu Marítim de Barcelona ofereix participar en l’activitat Planeta familiar (diumenge, 7 d’octubre, a les 11.30 h)
 • Visites al Palau Güell (dissabte, 6 d’octubre)
 • Visita al Palau Moja (dissabte, 6 d’octubre, a les 17 h)
 • Visita guiada a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (9 d’octubre a les 16 h i a les 17.30 h)
 • Avantatges per a les Rosers, que tindran accés gratuït per veure ‘Maremar’, de Dagoll Dagom, al Teatre Poliorama (6 i 7 d’octubre)
 • La Virreina Centre de la Imatge (entrada gratuïta de dimarts a diumenge i festius de 12 a 20 h)

Festa del Roser plano de la rambla

Organització de rutes

També s’organitzaran rutes per la Rambla. Hi haurà una ruta singular en què Marc Piquer, de Barcelona Singular, farà descobrir als barcelonins els racons que amaga el passeig. La ruta es farà al tram superior del carrer dissabte, 6 d’octubre, a les 10.30 h. També s’ha programat la ruta La Rambla de les Lletres Es tracta d’un recorregut literari a càrrec de Maria Nunes (diumenge, 7 d’octubre, a les 10 h).

Guardons Ramblistes d’Honor per la Festa del Roser

En aquesta nova edició de la Festa del Roser s’atorgarà el premi Ramblistes d’Honor. Aquest any es reorienta el premi i es distingeixen a persones, entitats, empreses o institucions que hagin contribuït amb la seva activitat o el seu esforç a millorar el prestigi de Barcelona i no únicament el de la Rambla. Aquest 2018 els Ramblistes d’Honor són l’escriptor Josep Maria Espinàs, la fotògrafa Colita, i el Teatre Poliorama. Amics de la Rambla atorgarà el premi a Espinàs en “reconeixement a totes les seves aportacions a la cultura, a la seva trajectòria literària i a les seves cròniques que han ajudat a entendre 42 anys de la història de la ciutat i del país”. Un altre guardó recaurà sobre la fotògrafa Isabel Steva, coneguda amb el sobrenom de Colita. Segons l’associació, destaca el retrat que ha fet de la ciutat i la seva gent. I per últim es concedirà el premi al Teatre Poliorama per haver contribuït a la cultura teatral de la ciutat i de la vida cultural de La Rambla.

Activitats familiars

Pel que fa a les activitats pensades per gaudir en família, s’ha programat una xocolatada popular que organitza el Cafè de l’Òpera. Es farà davant del número 74 de la Rambla, el proper 6 d’octubre a les 11 h. El mateix dia, a les 12 h, està previst el taller de contes La maleta dels sentits a la Biblioteca Gòtic – Andreu Nin.

Si vols conèixer la programació completa de la Festa del Roser 2018 pots consultar-ne el PDF aquí.