La Rambla torna a omplir-se de flors per celebrar la 55a edició de les Festes del Roser. Una vintena d’espais i edificis emblemàtics del passeig decoraran la seva façana amb flors naturals fins al 12 d’octubre. A més, es fa per segon any consecutiu una catifa de flors al mosaic de Miró, un espai que s’ha convertit en una icona dels atemptats del 17 d’agost. Com és habitual, diversos museus i equipaments culturals fan portes obertes i organitzen visites guiades.

L’entitat Les Catifaires, formada per dones de diferents nacionalitats que pertanyen a diverses entitats del Raval, guarneix aquest dissabte la zona del mosaic de Miró a la Rambla amb flors naturals. En aquest espai també s’hi col·loquen pedres pintades de negre per escolars del Raval amb missatges de pau en rebuig de l’atemptat del 17-A. 

Tot i que la Rambla estarà florida fins al 12 d’octubre, aquest dissabte s’ha fet l’acció “Una Flor, un Desig” davant la Virreina, una gran xocolatada i, a la tarda, hi haurà un concert gratuït al Teatrino del Conservatori del Liceu. Alguns dels equipaments culturals públics i privats que també decoren amb flors les façanes són la Reial Acadèmia de CIències i Arts de Barcelona, el Palau de la Virreina, el Gran Teatre del Liceu i el mirador de Colom, entre altres. En total hi participen 26 edificis.

Alguns dels que se sumen a florir els edificis també que obren portes amb entrada lliure, com el Palau Güell, els museus Marítim, de la Cera, el Palau Moja, el Liceu i els teatres Principal i Poliorama.

La Festa del Roser està organitzada per l’associació Amics de la Rambla, amb col·laboració amb el Gremi de Floristes i l’Ajuntament de Barcelona. Pel president dels Amics de la Rambla, Fermín Villar, aquestes són unes celebracions que han de servir per reivindicar la tradició floral d’aquest emblemàtic carrer.