Amb Frederic Marès encara viu, es va obrir el museu que duu el seu nom al Gòtic, a la plaça de Sant Iu. Des d’aquella inauguració fins a l’actualitat ja han passat 70 anys i l’espai vol celebrar l’aniversari amb una temporada dedicada a Marès i a la seva obra. De fet, aquest 2018 també es compleixen 125 anys del naixement de l’escultor català.

Per homenatjar-lo, el pati del museu instal·larà l’escultura de bronze ‘Nu’, una de les obres de l’artista. També s’han preparat una exposició amb fotografies de Frederic Marès i de les seves col·leccions, i es podrà consultar en línia la correspondència pública de l’escultor.

Exposicions a banda, el museu ha organitzat una visita per les diferents escultures públiques de Marès i per punts de la ciutat relacionats amb l’artista. A més, s’ha organitzat un cicle de cinc concerts entorn de la figura de Marès i es farà una festa popular a finals de març sota el nom 70 Anys de Museu Frederic Marès.

Tot plegat culminarà en una taula rodona sobre l’escultor amb la participació de personalitats vinculades al món de l’art i el col·leccionisme. Com a novetat, i amb vocació de servei educatiu, el museu també acollirà tres activitats escolars i d’altres adreçades a famílies perquè els més petits puguin conèixer qui era Frederic Marès.