Poder observar cada detall de la sèrie fotogràfica dedicada al Bar de la Senyora Olvido. Passejar per cada racó del Raval del 1979 a través d’instànies. Fer-ho sense presses. Una oportunitat única que ofereixen aquest estiu les diverses sales d’exposicions de fotografia de la ciutat. Són també un bon refugi per evitar la calor.

La Virreina un oasi cultural per gaudir amb calma

Al Palau de la Virreina hi ha tot un món de fotografia per descobrir. Les escenes quotidianes del barri Xino captades per Rafael Bernis (Barcelona, 1945) ens traslladen a llocs emblemàtics dels anys 80, ara inexistents. Una sèrie fotogràfica que documenta un lloc i un moment determinat de Barcelona. A la Virreina també hi trobem l’exposició ‘Sisters’, 50 anys de trajectòria de Barbara Hammer, (Los Angeles, 1939- Nova York 2019). Hammer va ser pionera a explorar políticament la vida i la sexualitat lesbiana i el significat de la mort. La seva obra va estar centrada en la celebració de la vida.

Els visitants destaquen, la calma i tranquil·litat de l’espai que “et permeten llegir totes les referències i observar-ne tots els detalls al teu ritme”, ha comentat un visitant.

exposició fotografica william leina a la pedrera

William Klein exposa a la Pedrera els costums socials i culturals de diverses ciutats

Conèixer els costums socials i culturals de diverses ciutats com París, Roma o Tòquio de la mà de William Klein és una bona opció per viatjar sense moure’s de Barcelona. “William Klein. Manifest” recull 200 obres, algunes d’inèdites, que permeten descobrir totes les seves facetes. Posa en diàleg fotografia, pintura, disseny gràfic i cinema. Una exposició que es va inaugurar el 6 de març i que es va haver de tancar per la crisi sanitària. Ara es pot visitar fins al 30 de setembre. Segons fonts de la Pedrera, els visitants han caigut en picat i ara les xifres són molt baixes: d’entre un 5 i un 10 % dels que la visiten habitualment.

Barcelonins i visitants que s’han decidit a venir, destaquen “que és una joia poder visitar aquesta exposició sense aglomeracions”. Afegeixen que “és un bon pla cultural, per fer al centre de la ciutat”.