Aquest divendres tanca el 44è festival Grec. Una edició que ha quedat clarament marcada per la presència de la covid-19, que ha obligat els organitzadors a dividir-la en tres potes  –Grec Festival, el Grec en Obert i el Grec a Grec-, que s’allarguin fins a l’estiu de l’any vinent.  Cesc Casadesús, director del festival, ha fet balanç aquest divendres del Grec Festival, l’edició de juliol, al costat del tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats.

Casadesús ha explicat que durant aquest mes s’han venut el 95 % de les prop de 26.000 entrades que s’han posat a la venda. L’ocupació mitjana dels tres espais ha estat del 91.3 mentre que la del Teatre Grec ha estat un 95,2. A més, l’impacte de les retransmissions a través de betevé (14 espectacles) i TV3 (tres espectacles) s’ha traduït 130.000 espectadors. Segons el director, això vol dir 8.000 espectadors per cada espectacle i 2.000 en el cas dels infantils.

El festival de les emocions

Cesc Casadesús ha afirmat que les dades d’ocupació d’aquest any no són significatives i ha ressaltat que l’edició estiuenca del Grec ha estat “el de les emocions”. Casadesús ha recordat els aplaudiments emotius del públic abans de començar cada espectacle i ha dit que el festival “m’ha fet sentir que el que estàvem fent era important”. 

Grec travessat pel coronavirus

Joan Subirats

, tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, ha assegurat que la crisi de la covid-19 ha obligat a limitar l’aforament a una tercera part de capacitat per garantir el cumpliment dels protocols de seguretat. A banda, ha recordat “els dies complicats” que es van viure quan el festival va estar a punt de cancel·lar-se. 

Cesc Casadesús també ha fet referència a la presència literal del coronavirus als espectacles, citant per exemple ‘A tocar!’, de la companyia Baró d’evel, sorgit com a conseqüència de la covid-19 i que va inaugurar el certamen, i ‘Covid-451’ de Sergio Blanco, amb la participació de personal sanitari al damunt de l’escenari. També ha volgut tenir unes paraules per als Stay Homas, formació que ha passat “de tocar a les terrasses al Grec” i que creu que “també han fet un servei essencial”.

El Grec continua

El juliol només abaixarà el teló d’una de les tres potes del Grec d’enguany ja que les altres dues ales continuen vives. El Grec en Obert oferirà als espectadors durant tot l’agost espectacles i xerrades que s’han fet el mes anterior. I de Grec a Grec començarà el mes de setembre i s’allargarà fins al Grec de l’any 2021 amb 19 sales implicades. En total, aquest Grec 2020, haurà acollit quan acabi  109 propostes artístiques, de les quals 48 corresponen al Grec Festival, 36 al Grec en Obert i 25 al de Grec a Grec.

betevé retransmet el Grec i acapara prop de 130.000 espectadors

Sergi Vicente

, director de betevé, ha afirmat aquest divendres que l’experiència de retransmetre 14 espectacles del Grec ha estat extraordinària amb totes les dificultats que ha suposat la covid-19. Vicente ha explicat que s’ha pogut fer a través d’un sistema nou amb les càmeres al Teatre Grec o el Mercat de les Flors, entre d’altres, i la realització des dels estudis de la televisió al Poblenou. Un sistema que, assegura Vicente, ha funcionat i “ha permès acostar els espectacles a la ciutadania”. Aquestes retransmissions han arribat a 130.000 persones, la majoria a través de betevé.