Com tants altres grups, la Fundación Tony Manero va editar nou disc en ple confinament. El programa de concerts de presentació se’n va anar a norris. Gairebé quatre mesos després, la banda ha pogut fer un primer directe amb els nous temes al Castell de Montjuïc, on el 2 de juliol va començar el cicle Sala Barcelona.

Sala Barcelona és un projecte coproduït per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i l’Institut de Cultura de Barcelona pensat per recolzar un sector del teixit cultural molt malmès per la pandèmia, com és el de les sales de concert de petit format. Curtcircuit i un grup de sales petites de Barcelona ha dissenyat un cartell de concerts amb esperit de club, que va començar al juliol i s’allarga durant tot l’agost. “La resposta del públic està sent bona. Creiem que aconseguirem un dels objectius principals: que de cada entrada (entre 12 a 15 euros) puguem destinar 5 euros a les sales de concerts que més perillen amb l’actual tancament”, comenta Carmen Zapata, gerent de l’ASACC i directora de Curtcircuit.

‘Disco para adultos’

Fundación Tony Manero ha defensat per primer cop en directe ‘Disco para adultos’, el seu nou disc. “Arribes als 40 i t’adones que tot allò que va associat a la nit, la festa i les discoteques adquireix una altra dimensió. D’aquí, el títol. Estem en un altre moment”, comenta Lalo López, guitarrista de FTM. ‘Disco para adultos’ està confegit amb 10 temes que evoquen el so disco Boogie de principis dels 80. “Nosaltres vam començar per la superfície de la música negro-americana i hem anat aprofundint en ella fins a convertir-la en el nostre discurs. Ens poden acusar de ‘vintage’, però, per nosaltres, és donar una lectura contemporània i pròpia al tipus de música que sempre ens ha agradat”, argumenta Lalo López.

Només cal escoltar ‘Nos une el boogie’, tema amb el que han obert el concert, per entendre de què va la nova proposta de Lalo López, Paquito Sex Machine, Miguelito Superstar i companyia. Al castell de Montjuïc, hi han interpretat també una selecció de la seva ja dilatada trajectòria, amb temes com ‘Looking for la fiesta’.