Silvia Pérez Cruz i Marco Mezquida han ofert dues hores de concert al Teatre Lliure. Un recital de lirisme tan auster com intens en què la cantant empordanesa i el pianista menorquí han enamorat la platea el Lliure. ‘MA. live in Tokyo’ és el disc que Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida van gravar en viu al Blue Note, un conegut club de jazz de la capital del Japó, l’octubre del 2019, després de gairebé dos anys de gira. “Pensàvem editar-lo a finals de 2020 però va arribar el confinament i vam pensar que un moment de soledat com el que estava vivint la gent era idoni per connectar amb un treball tan despullat com el que havíem gravat”, explica la cantant.

 

El concepte MA

El concepte MA, referent al caràcter japonès (間), no existeix a la cultura occidental però per a la japonesa significa l’espai entre coses que existeixen una prop de l’altra. Un interstici, una escletxa que vincula i alhora separa cossos, persones, moments i mons oposats. L’espai o el silenci que hi ha entre dues notes d’una composició o, fins i tot, entre els dos membres d’un duet, que en aquest cas conjuga una de les veus més prodigioses del panorama català amb un dels grans del jazz que recentment ha estat reconegut amb el premi Ciutat de Barcelona.

Crònica del concert

El duet ha interpretat pràcticament totes les cançons que va enregistrar a Tòquio més alguna nova, com ‘Flor’. “El nostre directe és com una conversa entre nosaltres. És el que som, hem estat i serem… però som sempre diferents. El concert del Lliure serà diferent als de Tòquio”, comentava abans de l’actuació Marco Mezquida. Un dels primers temes que han interpetat és ‘No trobaràs la mar’, de Maria del Mar Bonet, que Pérez Cruz ha dedicat a la seva mare. La cantant i el pianista han mostrat una gran versatilitat alhora de fer seus temes i registres diversos, que, com al disc, van del Brasil a l’Argentina, passant pel Perú o Mèxic. Als bisos han entregat la seva joganera versió de ‘No surprises’ de Radiohead i ‘Petit vals vienés’ de Leonard Cohen.

Informació de servei

Interpretació musical: Sílvia Pérez Cruz (veu i guitarra) i Marco Mezquida (piano)
Disseny de la il·luminació: cube.bz
Enginyeria de so: Juan Casanovas
Fotografia: Clara Belles i Cesar Lucadamo
Horaris dilluns 27 i dimarts 28 de juliol a les 20.30 h
Espai: Teatre Lliure de Montjuïc
Preu: 15 €