La Fundació Antoni Tàpies inaugura “Tàpies als 30”, una exposició amb 41 obres de l’artista fetes entre 1953 i 1963, uns anys decisius en la definició del estil de l’artista. La mostra inclou també una selecció de documents per contextualitzar la trajectòria de Tàpies.

Durant aquesta dècada, Tàpies va crear un llenguatge propi gràcies a les formes geomètriques, els colors i, sobretot, les textures, responsables del salt qualitatiu que van experimentar les seves obres anys més tard. L’inici d’aquesta maduresa artística el va propiciar a la projecció i el reconeixement internacional, juntament amb el seu plantejament polític antifranquista.

30 aniversari de Fundació Tàpies

L’exposició, que havia de començar el 5 de juny coincidint amb el 30 aniversari de la Fundació, s’ha hagut d’ajornar fins a aquest 2 d’octubre. Tot i la situació actual de restriccions i de ser “un moment complicat”, els organitzadors han volgut commemorar aquest aniversari. ‘’Hi ha una mica aquest joc dels 30 anys de la Fundació i els 30 anys de l’artista’’, ha declarat la conservadora de la fundació i comissària d’aquesta exposició, Núria Homs.