L’Ajuntament ha denunciat als Mossos el robatori de l’escultura de bronze ‘Pilota’, de Juan Bordes, situada al final de l’avinguda del Paral·lel, al costat de la plaça de las Drassanes. Segons avança ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, l’escultura d’un nen amb una pilota a les mans ha estat tallada, i només queden els peus de la figura a la base d’aigua del pedestal.

 

El consistori va tenir constància de la desaparició de la peça el 2 de setembre. A banda de la denúncia als Mossos, la Direcció de Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni està avaluant la situació “per decidir com procedir”.

Una de les Fonts Olímpiques de Tusquets

L’escultura robada forma part d’una de les Fonts Olímpiques dissenyades per Òscar Tusquets. L’arquitecte i l’escultor canari Juan Bordes van crear vuit fonts que es van repartir per tota la ciutat per commemorar la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Totes les fonts tenien una escultura de bronze que representava un adolescent que interactuava amb l’aigua.

Fa un parell d’anys també va desaparèixer el bust de Narcís Oller de la plaça de Gràcia que porta el seu nom. Dies més tard, però, va aparèixer en un contenidor proper i es va poder restaurar.