Diversos espais del barri del Poble-sec i Montjuïc, tant interiors com exteriors, acullen la primera edició d’Escenes Singulars entre el 2 i el 3 d’octubre. Una proposta emmarcada en el Grec, que els brots de la covid-19 van aconsellar ajornar del juliol a l’octubre. Set espectacles breus o de durada mitjana, pensats per a espais públics no convencionals, com places o museus. Hi ha sis itineraris o circuits que tracen un passeig per tres dels muntatges programats.
“A més d’un itinerari geogràfic, proposem també un itinerari conceptual, per temàtiques, o relacionat amb un àmbit de les arts escèniques”, explica Pol Noya, de Coincidències, l’associació organitzadora. Aquesta entitat és la responsable, des de fa uns anys, del cicle estiuenc ‘Terrats en cultura’, regit amb la mateixa filosofia de treure les arts escèniques del seu ‘hàbitat natural’.
Escenes singulars, epais singulars
Escenes Singulars té lloc al CaixaFòrum, als Museus d’Arqueòlogia i Etnografia, a la plaça i el Centre Cívic del Sortidor, al Pavelló Mies Van Der Rohe. Hi ha, a més, un espectacle de carrer (‘Comando Señoras’), que pot anar canviant d’espai. Cada itinerari (rosa, vermell, blau, carabassa, verd i groc) costa 15 euros, el preu estipulat per a tots els espectacles del Grec. Escenes Singulars s’inscriu, de fet, en el programa ‘De Grec a Grec’, que desplega produccions del festival al llarg de tota la tardor en un context advers per al teixit cultural com el de la pandèmia.
Tot i que de petit format, els circuits proposen noms d’artistes més que consagrats. A l’itinerari rosa, per exemple, hi ha ‘Adela’, un monòleg de l’elogiat director i dramaturg Daniel Veronese, o ‘Parrà’, un duet de dansa de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana.