Saul Leiter, pioner de la fotografia en color

L’exposició fotogràfica de Saul Leiter “In search of Beauty”, inaugurada a la galeria Foto Colectania de Barcelona, ha estat escollida com una de les millors mostres de fotografies que s’han pogut veure a Europa durant l’any 2018 pel diari anglès ‘The Guardian’. L’exposició ha estat distingida en tercera posició en un rànquing de 10 col·leccions.

La mostra va ser organitzada per la Fundació Foto Colectania a Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Saul Leiter de Nova York i comissariada per Roger Szmulewicz. El diari britànic destaca la tasca de Leiter per retratar els entorns del barri novaiorquès d’East Village, entre els anys 40 i 60. També remarca que l’exhibició inclou retrats de nus de dones, els quals aconsegueixen un ambient sensual, personal i íntim.

Foto Colectania va inaugurar l’exposició el juny del 2018 i s’ha pogut veure fins al setembre. Ara viatjarà de manera itinerant a altres ciutats. Es tracta d’un recull d’unes 130 fotografies, també en blanc i negre, una dotzena de les quals són inèdites.

Sensualitat i intimitat als nuus de Leiter