Saul Leiter, pioner de la fotografia en color

L’exposició fotogràfica de Saul Leiter “In search of Beauty”, inaugurada a la galeria Foto Colectania de Barcelona, ha estat escollida com una de les millors mostres de fotografies que s’han pogut veure a Europa durant l’any 2018 pel diari anglès ‘The Guardian’. L’exposició ha estat distingida en tercera posició en un rànquing de 10 col·leccions.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”betevé va visitar l’exposició a Foto Colectania (VÍDEO)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/saul-leiter-fotografia-color-fotocolectania/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La mostra va ser organitzada per la Fundació Foto Colectania a Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Saul Leiter de Nova York i comissariada per Roger Szmulewicz. El diari britànic destaca la tasca de Leiter per retratar els entorns del barri novaiorquès d’East Village, entre els anys 40 i 60. També remarca que l’exhibició inclou retrats de nus de dones, els quals aconsegueixen un ambient sensual, personal i íntim.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Exposicions a Barcelona: Quines visitar?” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/agenda/exposicions-museus-art-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Foto Colectania va inaugurar l’exposició el juny del 2018 i s’ha pogut veure fins al setembre. Ara viatjarà de manera itinerant a altres ciutats. Es tracta d’un recull d’unes 130 fotografies, també en blanc i negre, una dotzena de les quals són inèdites.

Sensualitat i intimitat als nuus de Leiter