L’exposició “Terra i paper” de la galeria Las Cosas de Martínez presenta un diàleg entre la ceramista Lola Rivière i el dibuixant Marcos Isamat. Es tracta d’una conversa entre el fang i el paper a través de la forma esfèrica que és la protagonista del treball d’aquests dos artistes. En aquesta mostra es crea un cosmos únic carregat de textures, pigments i volums.

Un diàleg entre el fang i el paper

Lola Rivière és ceramista. Ha treballat durant molts anys la ceràmica amb peces fetes a mà i moltes utilitàries. Ara ha decidit tancar els bols i els plats seguint una forma esfèrica. Aquesta decisió ha portat el dibuixant, Marcos Isamat, a inspirar-se en la seva obra i crear un cosmos que gravita a la galeria Las Cosas de Martínez. Lola Rivière explica que el pas cap a l’esfera va tenir a veure en “voler tancar allò, fer alguna cosa diferent i una fascinació pel cercle i per l’esfera, pels planetes, el nostre origen i el nostre destí”. El Marcos Isamat explica que ell juga amb aquestes formes d’una manera que ella no pot fer: “Amb el llapis les puc apilar, les puc fer volar, les puc sedimentar”.

L’exposició és un punt de partida

La fascinació per aquesta forma geomètrica dels dos artistes els ha portat a representar-la de manera senzilla, natural, anant a l’essència. Expliquen que les esferes ens porten a pensar en planetes, pedres, la lluna, a ells els serveix per expressar-se i crear. La ceràmica i el dibuix es converteixen en un, en una exposició conjunta que només és l’inici. Lola Rivière diu: “Estem preparant moltes més coses, perquè a més, quan aprofundeixes amb un tema sempre passa que comences a trobar mil camins per explorar”. Aquests camins fa un any i mig es van creuar per trobar un univers comú al voltant del cercle.