Amb més de 150 fotografies, la mostra dóna veu a les dones de l’Afganistan i denuncia la violència que pateixen. S’hi tracten problemes com el matrimoni forçat, la drogodependència, el suïcidi o les conseqüències de la guerra. La falta d’educació, la instrumentalització de la religió, les lleis masclistes i una impunitat generalitzada s’apunten com les causes d’aquesta situació.

El fotògraf i periodista Gervasio Sánchez, especialitzat en conflictes armats, va començar a fer les primeres fotografies el 2009 i les últimes es van prendre aquest mateix 2014. Les imatges s’acompanyen amb les paraules de la periodista Mònica Bernabé, que fa vuit anys que viu a l’Afganistan.

La mostra itinerant “Dones. Afganistan” és una peça del projecte impulsat per l’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan per donar visibilitat a la situació de les dones afganeses. A més, el 30 d’octubre es presentarà un llibre de gran format que recull diversos testimonis. El projecte també inclou un espai de diàleg i conferències.