I és que per als fumadors no serà agradable veure-hi un pulmó negre, afectat pel tabac. Potser això els ajudarà a deixar les cigarretes. Almenys, és el que pretenen els organitzadors de “Human bodies”, una mostra itinerant que ja ha estat a diversos països i ara arriba a Barcelona.

Els cossos es mantenen en perfecte estat perquè se’ls ha aplicat la tècnica de la “plastinació”. Consisteix a buidar el cos de líquids i reomplir-lo amb un compost de silicona que n’ocupa els espais i alhora en conserva els òrgans. Es tracta d’un procés laboriós. De fet, es pot trigar prop de quatre mesos a “plastinar” un cor i fins a un any un cos sencer.

En el recorregut per les vuit sales que formen la mostra, es poden conèixer el sistema ossi, el sistema nerviós i el sistema muscular, entre d’altres. A part dels òrgans reals, tots els visitants poden escoltar informació sobre el funcionament del cos a través de l’audioguia.

L’exposició ha aixecat polèmica en diversos països perquè és molt explícita i pot ferir la sensibilitat d’algun visitant. “Human bodies” es pot veure a la Cúpula del CC Arenas fins al 12 d’octubre.