A la parròquia de Sant Agustí Nou ja ha començat el compte enrere per a la processó d'aquesta tarda. Una trentena de voluntaris col·loquen corones, joies i poms de flors a les imatges que desfilaran per la ciutat. Els membres de la Germandat de Jesús del Gran Poder, de 49 anys d'història, s'ho prenen amb molta il·lusió. Aquesta tradició no entén d'edats, les generacions més joves també hi prenen part. La processó recorrerà gran part de la Rambla i del Portal de l'Àngel fins a arribar de nou a la plaça de Sant Agustí, un itinerari d'unes sis hores. Però una vegada s'acabi ja toca començar a preparar la de l'any següent. MIGUEL ÁNGEL SOTO, segon germà major Amb més de 40 processons a les esquenes aquesta germandat anima tothom a gaudir del folklore propi de la Setmana Santa.

A les cinc de la tarda surten de l’església de Sant Agustí les figures del Jesús del Gran Poder i de la Maria Santíssima de l’Esperança per iniciar la processó pels carrers de Ciutat Vella. La processó seguirà l’itinerari habitual pels carrers de l’Hospital, la Rambla, Santa Anna, Portal de l’Àngel, plaça Nova i el pla de la Catedral, on es fa la tradicional trobada de les dues figures amb la de la Nostra Senyora de les Angústies, que surt de l’església de Sant Jaume, al Gòtic. La processó del Raval seguirà pels carrers de Boters, el Pi, pla de la Boqueria i finalitzarà a la plaça de Sant Agustí, on es farà una segona trobada per als membres de la confraria. Aquesta germandat també és l’encarregada de la processó de Diumenge de Rams, la tradicional Burreta.

D’altra banda, Nostra Senyora de les Angústies surt a les set de la tarda de l’església del carrer de Ferran. Arriba a la plaça Nova directament des de la plaça de Sant Jaume pel carrer del Bisbe. Després de trobar-se amb el Jesús del Gran Poder i la Maria Santíssima de l’Esperança Macarena davant de la catedral, en surt també pels carrers de Boters i la Portaferrissa fins a la Rambla, per on baixa de nou fins al carrer de Ferran.

Una altra cita important de la Setmana Santa barcelonina és la sortida del Crist de Lepant al pla de la Catedral per presidir el sermó de les Set Paraules. Aquesta talla només abandona la seva capella un dia a l’any, el Divendres Sant a les tres de la tarda. Un cop acabat el sermó, el Sant Crist s’exposa al claustre de la seu barcelonina perquè pugui ser venerat.

Amb un origen laic, perquè les van començar a fer un grup d’homes andalusos que estaven en un bar i no pas en una església, les processons de la Confraria 15+1 de l’Hospitalet han esdevingut les més multitudinàries de Catalunya. Aquest divendres n’hi ha dues, una de matinal i una altra a la nit. La del matí treu del local de la confraria a la plaça de la Bòbila (metro Can Vidalet) els passos del Pare Jesús Natzarè i la Mare de Déu dels Dolors, i fa un recorregut ben complet pels barris de Pubilla Cases i la Florida. El Crist de l’Expiació surt del carrer del Molí de l’Hospitalet a les 21 h en processó per diversos carrers de Pubilla Cases.