El Centre Cívic Pati Llimona acull “Habitants i paisatges del barri Gòtic”, una mostra en què a través de l’experimentació fotogràfica es presenta una imatge singular del barri. Els fotògrafs han treballat durant tot un any amb càmeres analògiques i han fet servir la tècnica de la doble exposició –quan s’acaba el rodet no es rebel·la sinó que es torna a utilitzar-. D’aquesta manera, s’obtenen imatges singulars, entre moltes de les quals sorgeix un diàleg curiós, una mena de metàfora de les situacions i realitats d’un barri molt marcat per tòpics com el turisme o la gentrificació.

L’experimentació fotogràfica al Gòtic

“Habitants i paisatges del barri Gòtic

” mostra 30 fotografies d’un total de més de 1.000 fetes l’any passat pel col·lectiu Badem. El resultat és part de la reflexió que els 10 fotògrafs i quatre videoartistes del col·lectiu fan al voltant del Gòtic.

Pablo Giori, membre del col·lectiu, explica que “donem  una perspectiva més històrica, de dir a veure quins són els temes que també preocupen a la gent del barri Gòtic: el tema del menjar, de l’habitabilitat, el tema de la convivència entre diferents col·lectius”.

Tècnica de la doble exposició

Totes les fotografies estan fetes de manera analògica i amb la tècnica de la doble exposició, és a dir, fer servir el mateix rodet dues vegades. D’aquesta manera, segons explica Giori “el resultat és una mena de diàleg entre dues mirades de fotògrafs diferents. Estàs creant una tercera cosa, un art que no podíem preveure. Aquesta és la diferència. Quan fas una fotografia normal, tu pots controlar tot  si saps la tècnica. Aquí no hi ha manera de controlar-ho i aquí està la gràcia, de poder crear una cosa nova, un producte nou que també et fa reflexionar”.

L’exposició, que també inclou un vídeo, es pot visitar al Centre Cívic Pati Llimona fins al 28 de febrer.