Falta gairebé un mes per l’estrena mundial a Barcelona de l’espectacle del Cirque du Soleil, ‘Messi10’, i al Parc del Fòrum s’estan redoblant els esforços per construir un “estadi” amb capacitat per a 3.000 persones i on es vol recrear l’ambient de rivalitat dels estadis de futbol dividint el camp en dues parts, una espècie de gol nord i gol sud on el públic tindrà molt a dir.

Un muntatge superlatiu

Tot en ‘Messi10’ respira grandiositat, el primer que sobta quan un arriba al Parc del Fòrum és l’espectacular recinte mòbil, que s’haurà de traslladar durant la gira mundial i que segons els responsables disposa d’un volum que podria encabir l’aigua de 27 piscines municipals.

Per muntar l’espectacle s’han hagut de traslladar des del Canadà, on es troba la seu del Cirque du Soleil, 267 tones de material en 23 contenidors marítims fins a Barcelona. El recinte de ‘Messi10’ té un total de 40.000 m².

Per ajudar en la posada en marxa de l’espectacle s’han contractat uns 70 tècnics barcelonins i per al dia a dia, entre seguretat, taquilles i personal sanitari, uns 25 més. Les empreses que col·laboren directament o indirectament en el muntatge de circ són unes 40.

La col·laboració de l’astre argentí

En el procés de creació de l’espectacle que ha durat uns dos anys Leo Messi hi ha participat activament. Per exemple, el concepte de família tan important pel de Rosario s’ha acabat incorporant. La música també juga un paper important en aquesta producció i també podrem sentir alguns temes de la llista de reproducció del crac argentí.

Estrena mundial a Barcelona

Per primera vegada, Barcelona serà la seu de l’estrena mundial d’un espectacle del Cirque du Soleil. Es farà el 10 d’octubre, és a dir, el 10 del 10, la millor data per estrenar ‘Messi10’. El preu de les localitats es troba al voltant dels 30 € i varia en funció de la ubicació del seient. Paral·lelament s’ha creat l’espectacle interactiu ‘Messi10 Challenge’ on per uns 39 € es pot practicar un tir de falta, el típic túnel entre les cames del contrari o la rematada de cap, una activitat familiar que permetrà acumular punts i convertir-se en el Messi del dia, cosa que, entre altres privilegis, permet participar en l’espectacle del crac argentí.