L’Espai Contrabandos va néixer fa set anys. Primer al local de l’antic Espai Icària, situat al Pou de la Figuera i dos anys després en un altre local del Raval. A finals de mes aquest projecte, aparador de l’associació d’editors independents  Contrabandos, tancarà definitivament. I ho fa perquè els gestors de l’espai volen dedicar-se a tasques editorials que han deixat de banda per la feina de la gestió física de l’espai. El tancament d’aquest espai literari suposa perdre un lloc on més de 50 editorials han promogut i difós l’edició independent i el llibre polític.

L’Espai Contrabandos canvia d’etapa

La llibreria de l’Espai Contrabandos, al barri del Raval, tancarà a finals de mes. Gestionada per la cooperativa Pol·len Edicions ha estat des dels inicis l’aparador de les propostes literàries de més de 50 editorials independents i de pensament crític.

El tancament, però, no respon a motius econòmics, sinó que ve empès per un canvi de cicle. L’Aida Iglesias de Prada, cooperativista de Pol·len Edicions explica que es volen “centrar en la feina editorial”.

Crida a lectors, editors i escriptors

La llibreria va néixer fa set anys en un altre emplaçament de Ciutat Vella, al Pou de la Figuera. Ara, tal com explica l’Aida volen “recollir les vivències i l’activisme cultural d’aquests anys i  fem una crida a lectors, escriptors i editorials perquè comparteixin  les experiències a les xarxes” amb l’etiqueta #momentsContrabandos.

Amb el tancament de l’Espai Contrabandos les editorials independents i de pensament crític perden un dels pocs llocs que encara hi ha a la ciutat per difondre les seves propostes.