Del 31 de maig al 2 de juny se celebra la Fira Modernista-Festa Major de l’Eixample. És una mostra que aplega diverses activitats com un mercat artesanal, parades modernistes, rutes guiades i un gran “photocall” per fotografiar-se amb els vestit típics de l’època modernista.

En la seva 15a edició la mostra ha volgut commemorar el 140è aniversari del naixement de l’arquitecte de Sant Joan d’Espí Josep Maria Jujol. L’organització li ha dedicat el cartell, on apareix representada la Casa Planells, un dels immobles més coneguts de l’arquitecte a Barcelona, i algunes de les activitats centrals.

L’objectiu de la fira és acostar el modernisme al públic general i per aconseguir-ho ho fa des d’un punt de vista lúdic. Un gran cartell d’activitats, amb un rerefons modernista, atreuen els participants, que visiten la fira per passar una bona estona en família.

En aquesta edició i per primera vegada, el cos de Bombers de la Generalitat de Barcelona han participat a la fira amb una exposició de vehicles històrics. Una altra de les novetats d’enguany és el Holi Festival:  una festa tradicional índia d’explosió de colors que es farà diumenge 2 de juny al pati de l’escola Dominiques de Barcelona. La festa serà oberta a tothom.