El districte de les Corts ha creat la ruta Art en Diagonal, en què es destaquen una vintena de punts d’interès amb escultures d’un alt valor artístic però en molts casos desconegudes. El recorregut fa més de quatre quilòmetres: comença al Parc de Cervantes i acaba a la plaça de la Reina Maria Cristina i pot fer-se o bé individualment o bé amb una de les visites guiades que programa el districte.

La Diagonal, amb un altre punt de vista

El conseller tècnic del districte de les Corts, Toni Coll, assegura que la iniciativa parteix del plenari de les Corts, on es va votar potenciar el patrimoni artístic i escultòric que hi ha al districte, en concret el que s’amaga a l’avinguda Diagonal. A partir d’una primer llista amb punts d’interès elaborada per la Facultat de Belles Arts de la UB, s’ha elaborat una guia, amb més de 20 parades indicades, amb informació sobre diferents obres d’art i conjunts escultòrics. La ruta es pot descarregar a través d’internet, però el districte també posa a disposició dels ciutadans diverses visites guiades, que se sumen a l’oferta de rutes que ja tenen en marxa.

D’una font de Gaudí a un rellotge solar immens

Els Jardins de Pedralbes són un dels punts de la guia on es poden trobar més escultures. Un exemple n’és la font d’Hèrcules, que està amagada en un dels camins de l’espai i que va construir el mateix Antoni Gaudí. Segons Georgina Rodríguez, guia d’Art en Diagonal, les escultures marcades són de temps molt diferents, “n’hi ha que es van fer a finals del XIX i n’hi ha que s’hi han col·locat recentment. Algunes són en espais públics i d’altres, en privats”. Rodríguez assegura que la ruta permet veure “l’evolució artística, però també l’evolució de la ciutat, així com l’evolució conceptual de l’art”.