El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ho ha avançat durant els actes commemoratius de l’Any Gaudí Mataró 130 a la capital del Maresme. Mascarell, que podria presidir l’entitat, considera que es donen totes les condicions per poder articular un organisme que reforci i articuli tota l’obra de Gaudí i que l’arquitecte del Baix Camp pugui ser “tan popular com conegut”. Aquest dissabte, representants d’alguns d’aquests edificis,signaran una declaració conjunta en què s’insta a la “conservació, el manteniment i la difusió del llegat de Gaudí, reconegut nacionalment i internacionalment com una part rellevant del patrimoni català”.

Aquest manifest el signaran els propietaris de diversos edificis de la ciutat, com La Pedrera, la Casa Batlló, la Casa Vicens, la Torre Bellesguard, el Parc Güell, el Col·legi de les Teresianes de Ganduxer i la Sagrada Família. També s’hi afegiran, entre d’altres, la Càtedra Gaudí de la UPC, el MNAC, Amics de Gaudí, el COAC i els ajuntaments de Reus i Riudoms.

El comissari general de l’Any Internacional Gaudí 2002, Daniel Giralt-Miracle, considera que l’organisme ha de ser de caire “confraternitzador més que monopolitzador” i ha d’evitar que cap d’aquests espais acabi convertit “en un parc temàtic”.