Xavier (Boulogne sur Seine, 1958) forma part de la quarta generació d’una família dedicada a l’art i amb una estreta relació amb Barcelona.

L’exposició “La graine d’amour” vol transmetre la fascinació que té l’artista pel Museu Frederic Marès i ho fa a través de les seves vivències personals, que plasma en les 125 obres exposades.

Xavier utilitza diferents tipus de llenguatge artístic, fins i tot el cinematogràfic. A la sala d’exposicions temporals es projecta el curtmetratge de ficció ‘La increïble llavor de l’amor’, basat en una història que uneix el passat medieval i el present, i a partir d’aquí, l’exposició segueix un itinerari proposat pel mateix Xavier, durant el qual s’exhibeixen escultures, ceràmiques, pintures i gravats, en connexió amb les diverses col·leccions exposades a les sales del museu. Obres, totes, realitzades a la seva finca de S’Artigueta, a Menorca, i a l’estudi que té a París.

Aquesta mostra s’inclou dins la línia d’interpretacions del Museu Frederic Marès des de la mirada artística contemporània.