Toni Albà va obrir anit les portes del Latino, sala situada a tocar del Teatre Principal, inaugurat fa uns dies. Les primeres convidades, amigues de l'espectacle 'La família irreal' rebatejant el "photocall" com a "photo-cul". El Latino era una sala de ball als anys 20 del segle passat, una petita bombonera que s'ha restaurat servant-ne l'aire d'un altra època. Amb capacitat per a 300 persones s'hi faran projeccions de cinema, concerts i teatre. Toni Albà és precisament l'encarregat de programar-ne la part escènica. Emmarcat en aquesta funcionalitat multiusos, el Latino oferirà també espectacles infantils, en sessions matinals per a escoles entre setmana, per a famílies, els caps de setmana. Una de les coses que sorprèn és la quantitat de barres... Com al veí Principal, hi ha aquest caràcter mixt de lloc on veure un espectacle i beure, amb b alta, o fins i tot menjar. TONI ALBÀ, director artístic de la sala, humorista "La tertúlia, que hi aniries: 'escolta, sortim del teatre, bé què, anem a prendre alguna cosa?' No. La prens aquí. Si ja tens el lloc per seure-hi, si tens uns sofàs magnífics per poder-hi estar, per poder-la fer petar sentint música..." Albà ha pensat una programació de la seva corda, festiva i informal. Bona prova en va ser la inauguració, a càrrec de Mali Vanili. Mali Vanili són Miquel Malirach i Jofre Borràs, humoristes amb inventiva per a cançons amb missatge. El radiofònic Eduard Biosca i Guillem Clua són altres noms que Toni Albà té en cartera per al nou Latino.

La setmana passada va obrir portes el renovat Teatre Principal i aquest dimarts ho ha fet Teatre Latino, la sala petita de l’equipament. Antigament, havia estat una sala de ball i, més endavant, un cinema. El duet Mali Vanili va inaugurar-la amb l’espectacle ‘Lo nostre no funciona’. El programa, dissenyat per l’actor Toni Albà, hi preveu celebrar concerts, projeccions de pel·lícules i sessions matinals.

L’antiga Sala Latina ha quedat completament remodelada i té un aforament de 300 persones. L’espai està concebut per acollir muntatges de petit format, evocant els cafès teatre de principis de segle; una funció que, de fet, ja va desenvolupar aquest recinte annex al Principal anys enrere. La previsió és que s’hi facin tant sessions matinals, amb l’exhibició de documentals vinculats a la història de la Rambla i la programació d’activitats infantils, com de tarda, donant pas a les representacions teatrals. La nit serà una altra cosa: el cabaret i els concerts més aviat íntims de grups emergents coparan una programació que, com la resta, anirà a càrrec de l’actor Toni Albà. El Teatre Latino també estarà obert a la celebració d’events privats. Tot plegat transcorrerà en paral·lel a l’històric Principal, la sala principal del qual que ja ha encetat igualment temporada. El teatre més antic de Barcelona va reobrir durant les festes del Roser després d’anys d’inactivitat.