La figura de Josep Palau i Fabre ha estat el fil conductor de l’obra ‘Els poetes maleïts’, escrita per Miquel Pujadó i dirigida per Carles Canut. A partir de lectures de textos de l’autor, interpretat per Pepe Blasco, ha conversat amb altres artistes que també han fet sentir els seus poemes gràcies a Joan Negrié, Aina Sànchez i Ferran Frauca. Les lectures han anat acompanyades de música en directe gràcies al mateix Pujadó, Joan Humet i Manel López.

Aquest espectacle commemora el centenari del naixement de Palau i Fabre. Va ser un autor molt polifacètic que va escriure poesia, teatre i narrativa. També se’l coneix per la seva estreta relació amb Picasso, de qui és un dels màxims experts. Al llarg de la seva carrera va rebre diversos premis literaris com el Premi de Literatura Catalana d’assaig, el Premi Nacional de Literatura, el Lletra d’Or, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el premi de la Crítica Serra d’Or.

De moment, se n’ha fet una única funció al Teatre Romea, però la companyia vol tornar a portar aquest espectacle als escenaris la pròxima temporada.