Juan Goytisolo Gay va néixer a Barcelona el 1931 en una família d’origen cubà i basc. Va estudiar la carrera de dret, malgrat que es va dedicar al món literari. Alguns crítics el consideraven el millor novel·lista espanyol viu dels inicis del segle XXI per obres com ‘Campos de Níjar’, ‘ Señas de identidad’ o ‘Coto vedado’. A més, actualment escrivia articles periodístics com a col·laborador del diari ‘El País’.

L’any 2008, el Ministeri de Cultura va atorga-li el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles per reconèixer la trajectòria de l’escriptor i el 2014 va rebre el Premi Cervantes.

Les primeres mostres de condol

L’alcaldessa, Ada Colau, ha expressat a través de Twitter la seva admiració per l’escriptor, de qui ha afirmat que era un “imprescindible” i ha reconegut que ha estat un “escriptor dels que no temen tacar-se”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha utilitzat una cita de l’autor per recordar-lo.

 

També han expressat el condol als familiars altres representants polítics com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura, Santi Vila.