Una hora i mitja, en grup i sense cap cost. Així seran les visites per veure la Model que proposa el Departament de Justícia. Des d’aquest dilluns qui ho vulgui es pot inscriure per descobrir com ha estat la presó de Barcelona, coneixent-ne la història així com la de 13 persones que hi han estat estretament vinculades.

Sota el nom La Model ens parla: 113 anys, 13 històries, la presó per excel·lència de Barcelona es convertirà, durant cinc mesos, en un museu. L’itinerari preconcebut permetrà visitar, des del 3 de juliol fins al 26 de novembre, espais com el pati d’accés, els cancells, el passadís d’accés, el locutori o la paqueteria. A més, el recinte tindrà l’exposició “13 històries de la Model”, que explicarà les vides de 13 personatges i la seva relació amb el centre penitenciari. Entre ells, Lluís Companys, Francesc Ferrer i Guàrdia i Salvador Puig Antich. El comissari de la visita és Agustí Alcoberro.

El Departament de Justícia ha obert ja el formulari per inscriure’s a les visites i tenir la possibilitat de conèixer una mica més aquesta emblemàtica presó. També es pot apuntar trucant al 012 o bé esperar al 3 de juliol per fer-ho de manera presencial a la mateixa presó.  El recorregut pel centre penitenciari serà el següent: