El Palau de la Música celebra el 250è aniversari del naixement de Beethoven amb cinc concerts amb totes les simfonies del compositor alemany. Una integral a càrrec de l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique sota la batuta de Sir John Eliot Gardiner que només interpreten a Barcelona, Nova York, Chicago i Londres. El programa, que té lloc els dies 9, 10, 11, 13 i 14 de febrer, forma part del cicle Palau 100.

Gardiner proposa un apropament a les nou simfonies de Beethoven amb criteris historicistes. Això es fa visible perquè els violinistes toquen dempeus, però sobretot perquè els instruments són d’època. En la seva visita, el director ha destacat el valor musical d’una orquestra d’aquestes característiques. “Es pot escoltar una interpretació més detallada, amb més capes, de les partitures. Amb una orquestra moderna es pot sobrecarregar la música fàcilment, perquè les orquestres modernes són molt potents”, ha explicat.

La integral

La integral ha engegat el diumenge 9 amb la ‘Simfonia número 1’ (amb altres peces del compositor), ha seguit amb les número 2 i 3 el dia 10 i continuarà amb les 4 i 5 (11 de febrer), 6 i 7 (13 de febrer) i 8 i 9 (14 de febrer). La 9, coneguda també com la ‘Coral’, comptarà amb participació catalana: el Cor de Cambra del Palau, que cantarà al costat del Monteverdi Choir, una formació fundada, com l’orquestra, per John Eliot Gardiner.

Creada per Gardinereal 1989, l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique ha estat molt elogiada per les interpretacions de compositors dels inicis del Romanticisme.