El Teatre de Sarrià ha aixecat el teló de la sisena temporada d`Òpera de Cambra de Barcelona amb ‘Le cantatrici villane’, el títol més conegut de Valentino Fioravante. La temporada ofereix com a novetat l’ampliació a tres funcions dels dos primers títols programats, el de Fioravante i ‘Lòpera de 4 notes’ de Tom Johnson, que arriba amb direcció de Paco Mir. Com és tradició, tanca el cicle una òpera de Rossini, ‘L’occasione fa il ladro’.

El primer títol fa funcions els dies 7,8 i 9 de febrer, el de Johnson els dies 27,28 i 29 de març i l’òpera de Rossini el dies 9 i 10 de maig. Aquest darrer muntatge farà funcions també a Sitges i Manresa. Però l’activitat de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sarrià, organitzadora del cicle, s’allargarà fins al juny, quan tindrà lloc un festival dedicat a Rossini al Romea, gràcies a la col·laboració de la productora Focus.

Les cantaires vilatanes

Valentino Fioravante va compondre ‘Le cantatrici villane’ el 1799. Tot i que avui es representa poc, va ser molt popular a principis del segle XIX. A Barcelona es va estrenar el 1802 al teatre de la Santa Creu. Òpera bufa amb ressonàncies a l’obra de Cimarosa i Rossini, gira al voltant d’un vell verd que promet convertir tres joves del poble en cantants professionals, improbable objectiu que amaga segones intencions.

El muntatge està dirigit musicalment per Assunto Nese, director també de la temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona, i la direcció d’escena és de Constantino Juri. L’interpreten, a més de l’Orquestra  Barcelona Concertante, la soprano lleugera Inés Lorans; la líricolleugera Alba Fernández; la mezzo Helena Ressureiçao; el baríton bufo Donato di Gioia, el tenor Elías Ongay i el baix bufo Pedro Quiralte.