A Catalunya, el dia dels enamorats se celebra, tradicionalment, el 23 d’abril, dia de Sant Jordi. Malgrat això, la influència anglosaxona i, cal dir-ho, la pressió consumista, ha fet que també s’hagi integrat el dia de Sant Valentí, o sigui el 14 de febrer. Tota una nova generació d’artistes pop es rebel·len contra aquesta celebració i reivindiquen, en les seves cançons, les virtuts de la solteria.

 

1

‘International woman of leisure’

La Roux. Supervision, 2020

Elly Jackson, la cantant de La Roux, ha estrenat “Supervision”, el seu tercer disc, amb la cançó ‘International woman of leisure’ com a single principal. En aquest, celebra estar soltera, es torna a sentir desperta i lliure i mira cap al futur amb optimisme.

2

‘Raising hell’

Kesha. High Road, 2020

Al primer videoclip del nou disc de Kesha, publicat al gener, la cantant es transforma en una predicadora maltractada pel seu marit, a qui acaba matant en defensa pròpia. Recordem que va demandar el productor del seu segell discogràfic per abusos sexuals i emocionals, un litigi que la va apartar de la música durant un temps i que finalment va ser desestimat pel jutge enmig de molta polèmica.

 

3

‘Simmer’

Hayley Williams. Petals for Armor, 2020

La cantant de Paramore publica el seu debut en solitari el mes de maig, però ja ha avançat algunes cançons, com aquest ‘Simmer’, en què intenta controlar la seva ira afirmant que escanyaria qualsevol home que intentés maltractar-la a ella o als seus fills.

4

‘Don’t start now’

Dua Lipa. Future Nostalgia, 2020

A ‘Don’t start now’, Dua Lipa canta que va patir molt després d’una ruptura però que està superat, ha après i ara, soltera, es troba en un lloc molt millor. El llançament del seu nou disc, ‘Future nostalgia’, està previst per al 3 d’abril i la gira internacional per presentar-lo farà parada al Palau Sant Jordi pocs dies després, el 28.

5

‘O solar’

Ortiga. Chicho & sus chichas, 2019

Amb moltes dosis d’ironia, el gallec Manuel González canta a ritme de cúmbia i autotune que les penes d’una ruptura se solucionen el cap de setmana, ballant per oblidar-se de tot. Si voleu seguir el seu consell i donar l’esquena a Sant Valentí ballant i rient, podeu fer-ho amb ell, que actuarà en directe al Festival Cara·B aquest dissabte a la Fabra i Coats.