El Taller el Mussol té un encàrrec especial. Es tracta de reforçar els tres bous i la vaqueta del Raval que formen part de l’imaginari festiu del barri des de 1996. MAITE ROCA, presidenta de l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana “El bou juga, el bou tira caramels, el bou empaita la gent, o sigui, és molt diferent la mobilitat dels bous a la resta de l’imaginari festiu. Llavors, és clar, tenen cops i cada any s’han de portar a reparar.” Per enfortir les figures de cartró i per fer-les també més resistents a les inclemències del temps s’està utilitzant la fibra de vidre. JUAN DIEGO THIELEN, estudiant del grau superior d’escultura de l’Escola Massana “És recobrir la figura de cartró amb fibra de vidre i resinar per endurir la fibra de vidre i després es treballen els acabats i ja està.” Es necessiten 10 hores de treball per recobrir cada peça que després es deixarà assecar entre dos i tres dies. Tot i aquest tractament, l’aspecte de les figures no variarà. ALEXANDRE JODAR, artesà “M’ho van remarcar molt, que quedin els ulls igual, que quedi tot igual. Hem fet unes fotos per poder-los pintar exactament iguals. Tindran aquest detallet ara que estem fent això de la fibra, jugant una mica amb la textura, però visualment, seran exactament iguals.” Quan s’acabin les tasques de reforç de les figures caldrà pintar-les. S’espera que els treballs estiguin enllestits a començaments d’any. Estaran preparats per participar al febrer en les festes de Santa Eulàlia.

La vaqueta i els tres bous s’estaran un temps al Taller el Mussol

, al Gòtic, on els faran tasques de manteniment, però sobretot on les convertiran en figures més fortes i resistents al mal temps i els cops. Alumnes de l’Escola Massana col·laboraran en aquesta feina.

Aquestes figures es van crear fa 20 anys, per introduir la cultura popular al barri del Raval. L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana va fer llavors una investigació i va trobar que Joan Amades parlava en el seu costumari català d’unes corregudes de bous que es feien per les Festes del Carme. Llavors es va decidir que els bous i la vaqueta formessin part de l’imaginari festiu del barri.

Durant l’any, aquestes figures participen en vuit actes culturals diferents. És el cas de les Festes de Santa Eulàlia, al febrer, on per primera vegada es podran veure les quatre figures restaurades.