L’escriptor, periodista i poeta barceloní Iván Tubau ha mort als 79 anys. Aquest catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va ser un referent del periodisme cultural i durant la seva trajectòria polifacètica va desenvolupar activitats diverses com la direcció de l’edició espanyola de ‘Playboy’. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts al Tanatori les Corts.

Llicenciat en Periodisme i Art Dramàtic, Tubau va dirigir diversos programes televisius en la dècada dels 80 i va ser professor de periodisme cultural de la UAB des dels anys 90. També va publicar llibres de poesia i narrativa tant en català com en castellà. Alguns treballs poètics van ser premiats com ‘Des d’un altre segle’ (2001), que va rebre el guardó Viola d’argent als Jocs Florals de Barcelona, o ‘Semen’, (2004) que va guanyar l’Ausiàs March de poesia de Gandia.

L’any 2005 va signar un manifest, juntament amb altres intel·lectuals, perquè es creés un nou partit polític no nacionalista a Catalunya que va donar lloc a Ciutadans.