JAUME COLLBONI tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Aquest espai és essencialment un espai d'intercanvi cultural i coneixement mutu entre la nostra ciutat i un país tan important com són els Estats Units de nord-amèrica. Aquesta és la essència d'aquest espai modest segurament en aquesta primera etapa però important, des del punt de vista simbòlic pel que fa a la presència dels Estats Units a la nostra ciutat." MARCOS MANDOJANA cònsol general dels EUA a Barcelona "Es una pena que no teníamos el American Space antes. Hemos estado años trabajando en este proyecto que intenta acercar la cultura y el pueblo americano a la gente de Barcelona. A veces es difícil que la gente entre al consulado, es muy lejos, la seguridad y eso. Entonces queríamos un espacio abierto al público, gratuito, para hacer actividades, que la gente pueda trabajar junta y conocer nuestro país, aprender como se hace para estudiar en Estados Unidos, hacer cursos de inglés, cosas de tecnologia."

El Consolat dels Estats Units i l’Ajuntament de Barcelona han inaugurat l’American Space a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. Es tracta d’un espai en el qual es vol fomentar l’intercanvi cultural i el diàleg mitjançant activitats i tallers oberts al públic. Hi ha 750 centres similars a tot el món repartits a 169 països.

Des d’aquest dilluns la ciutat té un nou punt de trobada entre la cultura barcelonina i la nord americana. Es tracta del nou American Space, que s’ha estrenat a Sant Andreu. Un petit racó dels baixos de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra és l’espai encarregat de promoure l’intercanvi cultural i el diàleg entre Barcelona i els Estats Units.

Des del consolat nord-americà es vol utilitzar l’American Space per donar a conèixer millor els Estats Units, la seva cultura i la seva llengua. Per fer-ho s’organitzaran tallers i tota una sèrie d’activitats gratuïtes i obertes al públic relacionades amb diverses temàtiques com la tecnologia i la innovació.

És el tercer espai d’aquest tipus a l’estat espanyol després que el 2014 s’estrenés el primer a València i el 2015 es fes el mateix a Madrid. L’Amercian Space de Barcelona forma part d’una xarxa de 750 centres repartits per 169 països que, només l’any passat, van visitar més de 16 milions de persones.