El barri del Farró viurà divendres al vespre el primer correfoc de la seva història, en el marc de la festa major. La nova colla de diables, Farró Foc, protagonitzarà la primera cremada del barri. Serà a les 20:30 h al carrer de Mañé i Flaquer i també hi participarà la seva colla padrina, les Diablesses i Diables de Sarrià.

La colla de diables Farró Foc va començar a configurar-se fa un any i ara ja compta amb 40 diables. Des que es van crear, tenen l’objectiu de ser una colla paritària, amb tantes dones com homes i, diuen, estan aconseguint molta presència femenina en un àmbit de cultura popular tradicionalment protagonitzat per homes.

Una anècdota veïnal, símbol de la colla

El mussol és el símbol de la nova colla i prové d’una història misteriosa que va passar fa uns anys al barri, quan es va demanar col·laboració ciutadana per trobar una gran au que sobrevolava la zona. Segons explica Marc Ginjaume, president de Farró Foc, finalment es va descobrir que l’au era un mussol i semblava més gran perquè l’il·luminava la lluna. L’ocell vivia al parc del Putxet i sortia a caçar ratolins als terrats del barri.

El renaixement del Farró

Després de més de 100 anys, s’ha tornat a crear una nova colla de cultura popular al Farró. La primera va ser la Colla Humorística de Sant Medir, que es va formar el 1912. Farró Foc s’ha creat amb la col·laboració de l’associació de veïns del Farró que, després de molts anys de lluita veïnal, van contribuir que no s’enderroqués la casa de Comas i Solá i que es fes realitat el centre cívic Vil·la Urània, on assagen els diables dues vegades al mes. Un equipament que també ha fet possible la creació de Ràdio Farró.