La Biblioteca Gòtic – Andreu Nin funciona des de 2010. Té tres centres d’interès: la Rambla, el polític troskià i traductor català, Andreu Nin i, des del 2012, l’òpera. Per a aquesta darrera especialitat, va ser crucial la donació anònima que va rebre la biblioteca i que va permetre posar a l’abast dels usuaris un material molt valuós d’aquest art.

L’òpera com a centre d’interès

La directora de l’equipament, Mercè Pérez, explica que des de la inauguració de l’equipament “teníem clar que l’òpera ocuparia un lloc destacat. Però l’any 2012 es va realitzar una donació anònima d’una col·lecció privada de CD d’òpera. Estem parlant de gairebé 400 CD d’una qualitat tremenda, hi ha gravacions úniques i de cop i volta les teníem a la biblioteca.”

Cita obligada pels amants del gènere

El material dona forma al gruix del fons d’òpera de la biblioteca. Per això, acostar-se a l’equipament és gairebé una cita obligada pels amants d’aquest gènere. Hi ha obres de compositors reconeguts com Wagner, Donizetti o Verdi i també n’inclou d’altres de menys populars però amb un alt valor artístic.

Pérez explica que “crear un centre d’interès és una carrera de fons; no és un esprint, és una marató. Llavors vas adquirint cada any, any rere any, dediques una part del pressupost per enriquir aquest centre d’interès. Quan va arribar això la feina grossa ja la teníem, ens la van regalar. Aquesta donació no té preu, ni per la biblioteca, ni pel conjunt d’usuaris que la fan servir.”

La Biblioteca Gòtic – Andreu Nin ofereix CD, DVD i llibres per a qui vulgui gaudir de l’òpera, inclosos els més petits. Per això, disposa de material adaptat a les edats més precoces.