Per quart any consecutiu, el cor de la Catedral interpreta la nit de Nadal la recuperació històrica del cant de la Sibil·la, que va deixar de representar-s’hi l’any 1575 i aquests anys ha pogut ser recreat gràcies als documents de l’època que es conserven a la seu. El paper de la Sibil·la, el personatge femení que en el dia del Judici Final anuncia la fi del món, torna a recaure en la mezzosoprano Eulàlia Fantova, membre del mateix Cor Francesc Valls.

Des de fa dos anys, per a aquest concert previ a la missa del Gall a la Catedral, també s’encarrega una nova peça referent al cant de la Sibil·la a un compositor de prestigi. El 2010 va ser Jordi Cervelló, premi Nacional de Música d’aquell any, i el 2011, Josep Vila, director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música. Aquest any, el Cor Francesc Valls estrenarà una composició de Vic Nees, compositor de música clàssica originari de Flandes.

La Coral Sinera, a Santa Maria del Mar

A la mateixa hora, a l’església de Santa Maria del Mar, la Coral Sinera interpretarà com cada any des de 2004 el cant de la Sibil·la, sota la direcció d’Oriol Castanyer i acompanyada de la soprano Àngels Graells i de l’organista Neil Cowley. El concert comença a les 23 h amb l’actuació d’una petita orquestra de corda i a les 23.30 h comença el cant de la Sibil·la, que s’interpreta en aquesta església des de 1948.

També, com cada any des del 1998, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet interpretarà el cant de la Sibil·la a l’església dels Sants Gervasi i Protasi de la plaça de la Bonanova.

El cant de la Sibil·la és l’únic drama sacre medieval que ha arribat fins als nostres dies i va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2010.