Barcelona ja ha fet l’encesa dels llums de Nadal a Barcelona del 2021. La ciutat ha activat l’enllumenat nadalenc des de la plaça de Catalunya, que s’ha convertit aquest dimecres en l’escenari d”Ombrana’, un espectacle de circ i música que ha servit per donar la benvinguda al Nadal del 2021 a Barcelona amb l’encesa de la il·luminació d’aquesta plaça cèntrica de la ciutat. En total, enguany s’il·luminaran 100 quilòmetres lineals de vies públiques de la ciutat, 38 km més que l’any passat.

L’acte de l’encesa havia de començar a les 18 h, però la pluja ha obligat a endarrerir-ne l’hora d’inici. L’espectacle ‘Ombrana’, de la companyia Ponten Pie, ha explicat la història d’una nena que arriba a la ciutat des del món rural i veu per primera vegada un fanal il·luminat durant la nit. L’obra, que ha tingut una durada d’uns 30 minuts, ha estat un reconeixement a la llum de l’urbs i de les persones. Els 26 artistes que hi han participat han volgut recórrer Barcelona i les seves botigues, els veïns, la joventut i la creativitat.

Tot i que l’acte simbòlic de l’encesa s’ha fet a les 20 h, a les 18.30 h ja s’havia activat l’enllumenat a la resta d’eixos comercials i carrers de la ciutat. Així, els de la plaça de Catalunya, l’avinguda del Portal de l’Àngel i el passeig de Gràcia han romàs apagats fins a l’acte d’encesa oficial.

L’encesa dels llums, un espectacle de música i circ, enceta el Nadal del 2021 a Barcelona

L’encesa dels llums de Nadal a Barcelona del 2021 s’ha pogut seguir en directe per betevé, tant a la televisió com al web. A banda, l’actuació de música i circ s’ha pogut seguir des de la plaça de Catalunya presencialment i sense reserva. La capacitat màxima de l’espai ha estat de 1.000 persones.

Enguany estrenen enllumenat nadalenc la plaça de Catalunya, la Gran Via i el carrer d’Aragó. El pressupost de l’Ajuntament de Barcelona destinat als llums de Nadal també ha augmentat aquest any. Concretament s’hi han invertit 2.148.500 euros, un 32 % més respecte a l’any passat.