(ACN / Redacció) Els comerços asseguren que l’estoc de productes està assegurat, tot i que poden faltar alguns articles concrets, i anticipen unes vendes fins i tot millors que les del 2019, abans de la pandèmia. Segons PIMEC, un 35 % dels comerços ja han detectat que alguns dels seus clients estan aprofitant les setmanes prèvies al Black Friday per anticipar les compres nadalenques, un comportament que esperen que s’accentuï a partir d’aquest cap de setmana.

Els comerciants esperen que les vendes creixin entre un 2 % i un 5 % en els mesos de novembre i desembre en comparació aMB les dades del 2019, segons les projeccions que fan els establiments adherits a Comertia. De fet, aquests comerços ja van superar els nivells de vendes del 2019 en els mesos de setembre i octubre.

En el cas de l’empresa Misako, preveuen un increment dels ingressos d’entre el 10 % i el 15 % respecte al mateix període deL 2019 i una millora “espectacular” en comparació amb el 2020. La directora general de Misako, Eulàlia Torres, però, alerta de la pujada del preu del transport, assegura que “s’ha multiplicat per 12 o 14”, tot i que això encara no ho repercutiran en el comprador.

Faltaran mòbils i ordinadors

El director general d’Electrodomèstics Calbet, Joan Carles Calbet, assenyala la telefonia mòbil i els portàtils com dos dels sectors amb més problemes de subministrament, tot i que descarta que faltin productes. Assegura que no es veuran “prestatges buits”.

Les associacions del sector recomanen anticipar les compres previstes i, en cas de no trobar el que es busca, optar per alguna “alternativa equivalent”. El president de Comertia, David Sánchez, assegura que per als clients serà fàcil fer abans les seves adquisicions, ja que “moltes marques estan anticipant els descomptes per mirar que els subministraments arribin a temps i la demanda s’espongi en més dies”.