El festival del joc Dau Barcelona s’adapta al context de la pandèmia i celebra la novena edició en una format íntegrament en línia. Aquest cap de setmana del 14 i 15 de novembre, el Dau ha canviat el recinte de la Fabra i Coats pel món virtual a través del portal Dau Barcelona. Segons els organitzadors, l’esdeveniment ha procurat mantenir les seccions principals del certamen “per esdevenir un punt d’informació i d’entreteniment únic”.

L’estrella convidada, el creador del Catan

El comissari d’aquesta edició és Oriol Comas i l’autor convidat és l’alemany Klaus Teuber, autor del Catan, un dels creadors més rellevants dins del sector dels jocs de taula. La videoconferència amb Teuber es pot veure al portal i és el gran reclam de la secció Els jocs del Dau.

Segons els responsables del certamen, el portal Dau Barcelona té “molt contingut propi”, però també dona suport comunicatiu a les activitats que organitzen les editorials de jocs en els seus canals durant els dies del festival.

Un joc Kahoot sobre Barcelona

Per poder participar des de casa, el festival proposa quatre jocs Kahoot que es podran jugar el diumenge, 15 de novembre, a les 12 del migdia i a les cinc de la tarda: “En fem quatre de jocs: un sobre Barcelona, un sobre la història dels jocs de taula, un sobre Catalunya i un de mots encreuat“, explica el director del Dau Barcelona, Oriol Comas.

D’altra banda, al web també s’hi poden trobar altres seccions com el Dau històric virtual, que consta de breus gravacions en què els principals clubs de joc històrics de Catalunya expliquen les seves activitats i descriuen alguns dels millors jocs històrics i les diferents modalitats.

També és manté la secció del Dau Pro, dedicada especialment als professionals del sector del joc. També té edició en línia, amb trobades entre autors i editors.

El festival i les escoles

Una altra secció important és Les escoles al Dau, que des de la primera edició s’organitza amb la voluntat que el joc formi part de la vida quotidiana als centres educatius, pels valors que desprenen i per les competències curriculars que hi són interpel·lades.

El Dau virtual també ha realitzat sessions de joc -de taula, tradicional i de deducció- per a alumnes de 5è i 6è de primària. En aquesta ocasió, el format en línia permet que més escoles i alumnes hi puguin accedir.

Finalment, la secció dels Premis Dau Barcelona també serà íntegrament virtual. La gala, gravada prèviament, es retransmetrà aquest dissabte 14 de novembre, a les set del vespre, a la pàgina principal del lloc web del festival. El portal del festival estarà operatiu indefinidament i es transformarà en un gran portal de joc.

Comparteix a: