El sector de la música en viu, un dels més tocats del món de la cultura pel tancament a causa de la pandèmia, fa una valoració positiva dels ajuts anunciats des del Departament de Cultura. La consellera, Àngels Ponsa, ha presentat un conjunt de mesures econòmiques per un valor de 17,2 milions d’euros. Inclou prestacions directes a professionals de la cultura (3,7 milions), per cancel·lació d’espectacles i activitats culturals (3,7 milions) o per despeses estructurals i de funcionament en empreses i entitats culturals.

El món de la música ha estat molt  perjudicat durant la pandèmia. A principis d’octubre, l’Acadèmia Catalana de la Música va estimar que un 95 % de l’activitat a les sales de concert havia estat cancel·lada, amb un total de 40 milions i mig d’euros d’ingressos perduts.

Un esforç positiu, però insuficient

Jordi Gratacós, president d’ARC (Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya), valora les mesures anunciades com uns “ajuts insuficients, però són un esforç positiu. Caldran més mesures per salvar un any perdut”. Carme Zapata, gerent d’ASSAC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), afegeix que “sabem que tenim el suport de Cultura, però no es pot esperar que sigui aquest departament el que salvi el sector. Ja fa temps que reclamem que el seu pressupost sigui del 2 %, però segueix no arribant a l’1 %”.

Ambdós representants del sector esperen, a més, que quan es reobrin els teatres i cinemes ho puguin fer també les sales de música en directe. “No ens costa res posar cadires a les sales, fins i tot amb més distància que la que hi ha a teatres i cinemes”, afirma Jordi Gratacós.