L’associació Tercer Grup, formada per familiars, docents i terapeutes de tot Catalunya, s’ha manifestat aquest dijous a la tarda a l’Arc de Triomf per demanar que els grups bombolla a les escoles puguin anar sense mascareta. Ara els alumnes a partir dels sis anys estan obligats a portar-ne.

Denuncien que abans de l’inici de curs el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va dir que l’obligatorietat de dur la mascareta per prevenir contagis de coronavirus seria només durant les primeres dues setmanes i subratllen que aquest període ja ha acabat. Alerten que les mesures actuals estan afectant la salut física i psicoemocional dels infants: “Un ésser humà aïllat no pot créixer. Amb la mascareta, estem perjudicant el creixement dels infants”, afirma Berenice Rey, docent i coordinadora de mobilitzacions del Tercer Grup.

Defensen que els infants no són transmissors

Al mes de setembre el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar que es realitzaria una retirada progressiva de la mascareta a les escoles si les xifres es mantenien. Tot i que les dades actuals no són les del mes de setembre, des del Tercer Grup defensen el benestar dels nens “davant l’evidència que no són transmissors ni tampoc un sector de la població en risc, i sí un col·lectiu vulnerable”.

Mobilitzacions cada dijous

Aquest grup de famílies i docents repetirà la protesta cada dijous fins que s’aconsegueixi eliminar la mascaretes de les aules. De fet, la convocatòria d’aquest dijous s’ha fet a Barcelona i Tarragona, però esperen que la propera setmana s’hi afegeixin altres ciutats com Girona i Sant Celoni.

Cartell no mascaretes Tercer Grup