Comença el festival 48h Open House a Barcelona. 154 espais obren les portes al públic i ofereixen 275 activitats presencials per conèixer els diferents equipaments. Enguany aquesta cita arriba una setmana després que es relaxessin les restriccions. Ara per ara, el sector cultural pot acollir el 100 % d’aforament dels espais, i això ha fet que aquest dissabte al matí es veiessin cues per entrar, per exemple, a la Torre Glòries. Els organitzadors esperen que aquesta afluència arribi a recuperar les xifres d’assistència prepandèmia.

La visita a la Torre Glòries, una panoràmica de la ciutat

La Torre Glòries és el tercer edifici més alt de Barcelona. Fa 144 metres d’alçària i té 31 pisos. Només el superen l’Hotel Arts i la Torre Mapfre. Aviat, però, serà el quart més alt, quan s’acabi la construcció de la Sagrada Família. La visita que poden fer totes aquelles persones que vulguin veure la Torre per dins comença a la planta baixa, on ja es poden admirar els espais diàfans i lluminosos, amb polivalència per a qualsevol ús. Més tard, és possible visitar la sala d’actes que acull esdeveniments de tots els sectors de la societat. Finalment, agafant alçada, el 48h Open House ofereix la possibilitat de veure Barcelona des del pis 26 i en 360 graus. Un lloc de treball privilegiat que ocupen 9.000 empreses d’innovació a nivell nacional i internacional.

La Casa Seat obre la planta privada d’oficines

La Casa Seat és un espai que habitualment ja està obert al públic. De dilluns a dissabte, de 9 a 21 h, els usuaris que ho desitgin tenen disponibles tres plantes de l’edifici per veure ‘in situ’ com treballen. La novetat durant aquest cap de setmana és l’obertura de la planta privada d’oficines i el Concept Lab, un espai de disseny al bell mig de la ciutat que complementa el centre de disseny de la planta de Martorell.

Acostar l’arquitectura mediterrània al gran públic

El 48h Open House és una cita per conèixer edificis emblemàtics de la ciutat, però, a banda, cada any té un eix principal més concret. Aquesta 12a edició se centra en apropar al gran públic l’arquitectura mediterrània. Per això, la gràfica del festival està feta de postals que il·lustren com han canviat els edificis de les poblacions costaneres a casa nostra al llarg dels anys. En aquest sentit, la ciutat convidada és Sitges i l’arquitecte homenatjat és Josep Antoni Coderch.