Més de 150 edificis de la ciutat han obert les portes pel 48h Open House Barcelona 2019. Enguany, el festival ha tornat a assolir les 60.000 visites i en 10 anys d’història n’ha registrat 400.000. A l’Open House 2019 han despuntat monuments emblemàtics de la ciutat com l’Arc de Triomf, que ha estat el més visitat. L’han seguit la Model i, en tercera posició, les Torres Venecianes de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquest any també hi ha hagut espais que s’han estrenat amb motiu de la desena edició: els Menjadors dels Pavellons de la Seat i la col·lecció corresponent, les cases fàbrica de Ciutat Vella o la casa fàbrica La Paloma.

El 48h Open House Barcelona ha tancat la desena edició

La iniciativa va arribar a Barcelona el 2010. En aquella primera edició, van obrir portes uns 130 edificis de la ciutat. Al cap de 10 edicions, el 48h Open House Barcelona s’ha consolidat i enguany hi han participat més de 150 edificis de Barcelona. Ciutat Vella (33), l’Eixample (24) i Sants-Montjuïc (21) han estat els districtes amb més espais.

Casa Thomas Xemeneia

A més, cal sumar-hi més de 50 espais de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt i Sant Joan Despí.

betevé ha tornat a obrir les portes

betevé s’ha afegit un any més al festival d’arquitectura, i ha obert les portes als ciutadans aquest dissabte i diumenge de 12 a 15 h i de 16 a 19 h.

Dues novetats destacades

Entre els edificis que han obert portes per primera vegada a l’Open House trobem una veritable joia del patrimoni arquitectònic barceloní. Es tracta de la Casa Thomas, el primer edifici projectat per Domènech i Montaner, que tenia dos usos: el d’empresa familiar, en aquest cas el del de la Fototípia Thomas, una de les gràfiques més importants a tot l’Estat, i el de residència per a la família de Josep Thomas.

El Zoo també ens ha mostrat algun dels seus tresors; en aquest cas, parlem d’un dels finalistes del premi d’arquitectura FAD del 2018. Es tracta del nou espai per als orangutans, dissenyat per Forgas Arquitectes. Tot i tractar-se de primats nascuts en captiveri, les noves instal·lacions estan augmentant el nivell de benestar dels animals. 

Detall instal·lacions orangutans