Gairebé una vintena d’artistes participen en l’exposició conjunta “La col·lectiva”. La mostra es pot veure al Centre Cívic Trinitat Vella fins al 29 de juny i ha estat comissionada per diverses entitats del barri com són Els Triniteiros, l’associació Maletas Viejas i la Coordinadora Trinitat Vella.

Peces d’art de temàtica LGTBI

“La col·lectiva” inclou peces artístiques molt diferents però totes pretenen ser elements de reivindicació social. Hi ha quadres pintats amb tècniques diverses: oli, tècnica mixta i pastel. També hi ha il·lustracions, collage digital, fotografia i poesia.

Pel jove il·lustrador de 18 anys Juan Maricón, aquesta és la primera exposició: “Intento transmetre al públic les desigualtats que patim les minories, les dones i el col·lectiu LGTBI. I ho faig d’una manera humorística i sarcàstica. Estic molt emocionat per haver participat en aquesta exposició”, explica.

‘La primera monja obertament lesbiana’

Com ell, 15 artistes més mostren una o diverses peces en aquesta exposició conjunta. La il·lustradora Hola Karma és ja la tercera vegada que exposa al Centre Cívic Trinitat Vella i ha creat les peces especialment per a la mostra: “La meva obra es diu ‘La primera monja obertament lesbiana’. És una obra molt visceral que combina diferents tècniques artístiques. He emprat oli, tinta xinesa, he cremat la tela… Últimament treballo molt en digital i em venia molt de gust emprar les mans”, explica Hola Karma.

La festa L’Orgull de la Trini serà el 20 de juliol

“La col·lectiva” forma part de la programació de L’Orgull de la Trini, el primer esdeveniment del Pride que se celebrarà a la Zona Nord de la ciutat. Està promogut per les entitats Els Triniteiros, Maletas Viejas, la Coordinadora Trinitat Vella i la comissió de festes amb el suport del Centre Cívic Trinitat Vella. La festa es va ajornar fa unes setmanes a causa del temporal de pluja que va afectar la ciutat, i està previst que se celebri finalment el dissabte 20 de juliol al Parc de la Trinitat. L’esdeveniment començarà amb la Colla Castellera Jove de Barcelona i finalitzarà amb l’actuació de Sonia Madoc, exintegrant del grup Sonia y Selena. Entremig s’han programat 11 hores d’actuacions musicals i dansa, sessions de DJ, tallers infantils, ràdio en directe, exposicions i fins i tot signatures de llibres.