El Recinte Modernista de Sant Pau torna a convertir-se en l’escenari de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Des d’aquest dimarts i fins divendres, la ciutat es vesteix amb les últimes tendències de moda. En aquesta 24a edició hi ha 27 desfilades programades, entre les quals tres novetats internacionals. Es tracta de Nicholas K., una marca novaiorquesa que crea els seus dissenys amb pràctiques ètiques i transparents; Nous Étudions, una firma vegana i col·laboradora de Nike, i Marrakshi Life, una companyia que aposta per la moda andrògina i unisex. Totes tres marques tenen la particularitat que són 100 % sostenibles amb el medi ambient. Però a banda d’aquestes firmes ” que sí s’han anat a buscar amb certa intencionalitat, hi ha firmes d’aquí com Allsisters i Sonia Carrasco que són 360 graus sostenibles”, ha explicat a betevé la directora del saló, Marta Coca.

Segons Coca la presència de la moda sostenible a la passarel·la és “un reflex del què està passant al món dels dissenyadors i les marques que cada cop tenen més valors de compromís tant amb l’entorn mediambiental com social”. Un compromís que es tradueix en l’ús de teixits reciclats i en una producció que no deixa petjada de carboni. A banda de les firmes més compromeses “la majoria de les marques del certamen tenen produccions bastant locals.

Quins dissenyadors hi haurà?

L’encarregada d’obrir les desfilades d’aquesta edició estiuenca del 080 ha estat la firma catalana Escorpion Studio Barcelona, que és reconeguda internacionalment per la seva peça insígnia: el jersei de punt. Per a la temporada primavera-estiu del 2020 presenta la col·lecció “Aestas borealis” inspirada en un viatge a Islàndia i el punt per abrigar-se com a protagonista.

Aquest dimarts també desfilen Krizia Robustella; Agnès Sunyer, caracteritzada per tenir cura del medi ambient en el procés de producció; Naulover, i Nicholas K. Dimecres serà el torn d’Illing Weekend, Sonia Carrasco, Nous Étudions, Mans Concept & Menswear, Txell Miras i Menchen Tomas. I dijous desfilaran Narbon, Eñaut, Oscar Leon, Lebor Gabala, Marrakshi Life, Antonio Miró i Brain & Beast. Divendres el punt d’atenció es traslladarà al port de Barcelona. Com ja va passar en l’edició estiuenca de l’any passat, allà es podran conèixer les novetats de bany de l’estiu vinent de les firmes Como un Pez en el Agua que dissenya part de les peces de forma sostenible, Guillermina Baeza, Allsisters, Laura Vecino, All that She Loves i Custo Barcelona.

Activitats paral·leles

Més enllà de les desfilades, el 080 també portarà activitats paral·leles com ara la Pop Up Gallery, un espai expositiu i d’experiències; el 080 Investor Day, una zona per fer contactes amb inversors del sector, i el B-Searcular, un fòrum en què es debatrà sobre la importància de la sostenibilitat al món de la moda.

Per posar punt final a l’edició d’enguany es farà l’entrega dels guardons habituals com el Premi Nacional de la Generalitat al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion, el Premi Nacional de la Generalitat a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion, i el Premi MODACC a la Millor Col·lecció de la 24 edició del 080 Barcelona Fashion de Marques Internacionals.