Maria Giralt, directora àrea social Pride

La directora de l’Àrea Social del Pride Barcelona, Maria Giralt, ha assegurat en un debat a ‘El matí de Barcelona’ que si es demostra que Cs ha pactat amb Vox no participarà en la manifestació de dissabte de l’orgull gai. Giralt ha explicat que durant les converses que han mantingut amb la formació taronja els han assegurat que no hi ha cap acord signat amb el partit d’ultradreta. Segons els ha transmès Ciutadans, però, una cosa és que no pactin amb Vox i l’altra és que en puguin rebre els seus vots.

De fet, Ciutadans ha signat el compromís del Pride Barcelona, que obliga a no pactar ni avalar formacions polítiques que tinguin un discurs homòfob. D’aquesta manera, la formació taronja es desmarca de la decisió que va prendre el partit a Madrid, on van optar per no adherir-se al manifest que demanava no fer servir per governar els partits que defensen un a ideologia d’extrema dreta, com Vox.

Tot i les garanties que els ha donat Cs, Giralt també ha assegurat que “fins al dia abans” de la manifestació hi ha temps per veure si la formació que lidera Albert Rivera compleix amb la seva paraula. En qualsevol cas, ha recordat Giralt, la decisió la prendran l’assemblea d’entitats socials que organitzen aquest acte.

 

La presència de partits polítics al Pride Barcelona 2019 es limita a la tradicional manifestació en què participen amb pancartes o també amb carrosses. En canvi, no se’ls permet formar part de la capçalera ni tampoc ser presents a l’escenari. Les formacions que participaran en aquesta edició del Pride són el PSC, En Comú, ICV i Cs.