pride barcelona 2019

El Pride Barcelona 2019 celebra un gran aniversari aquest any. El 2019 fa 50 anys de Stonewall, la revolta al barri de Nova York que va iniciar la lluita del moviment LGTBI. Arran d’aquesta cita als EUA, el col·lectiu va començar a prendre part al món social per fer-se sentir. I, precisament, Barcelona va ser la primera ciutat de tot l’estat espanyol que va iniciar actes per donar veu al col·lectiu. Aquesta setmana el Centre LGTBI de la ciutat ha organitzat una exposició per recordar els fets de Stonewall.

Manifestació del Pride Barcelona 2019 a Barcelona

El Pride Barcelona 2019 se celebra a la ciutat durant el divendres, 28, i dissabte, 29 de juny, amb diverses activitats a l’avinguda de Maria Cristina. La gran cita, però, la manifestació del Pride Barcelona serà dissabte, de 18 a 20 h. Està previst que el recorregut s’iniciï als Jardins de les Tres Xemeneies, avanci per l’avinguda del Paral·lel i acabi a la plaça d’Espanya. A les 17 h, però, es farà una concentració de carrosses i una “pre-party” per escalfar motors de cara a la desfilada, al mateix punt d’inici.

manifestació pride barcelona 2019

Celebració de l’Orgull LGTBI, a partir de les 20 h

En 1977 un grup de valents convocats per la FAGC i format per activistes, polítics i veïns van sortir a la Rambla per cridar prou i reclamar que ser gai, lesbiana, bisexual o transsexual no era cap delicte. La marxa va patir la repressió de les autoritats, però el col·lectiu no es va aturar i la lluita va servir per provocar grans avanços socials i canviar consciències. En 1978 l’homosexualitat finalment va deixar de formar part de la Llei de Perillosistat i Reforma Social.

La gran festa del col·lectiu LGTBI s’iniciarà a les 20 h a l’avinguda de Maria Cristina, on hi ha l’escenari principal. Aquí, i després de llegir el manifest del Pride Barcelona 2019, hi haurà música, concerts, xou i molta festa!

Aquí pots consultar totes les activitats concretes que es faran amb motiu de la celebració de l’Orgull LGTBI.