‘Els joves fan coses’ és un documental de 30 minuts ideat per l’entitat Maletas Viejas i realitzat per Edgar Garrido, estudiant de batxillerat artístic, que mostra la realitat de diferents joves de la Trinitat Vella. L’objectiu d’aquest vídeo és transmetre la idea que els joves tenen iniciativa. Per això, la gravació narra la història d’una quinzena de veïns amb perfils diferents.

Documental 100 % de barri

“L’única dona que pertany a la junta del Trinitat Club Esportiu, una altra que s’ha fet autònoma per obrir la guingueta Bella del Parc de la Trinitat o una que lidera lluites veïnals” són alguns dels joves que hi apareixen que enumera Dani Ruiz, membre de Maletas Viejas. L’entitat, formada per joves del barri d’entre 18 i 24 anys que són els organitzadors del festival El Charco, és la que va tenir la idea de crear el documental i es va posar en contacte amb Edgar Garrido, de 17 anys i estudiant del batxillerat artístic, per realitzar-lo, gravar-lo i editar-lo. El Pla de barris també hi col·labora econòmicament.

El vídeo es projectarà a diferents equipaments del barri i del districte com ara els instituts, espais per a joves o la Fabra i Coats. “Es vol empoderar els joves i mostrar el seu potencial” explica Claudia Campos, integrant de Maletas Viejas.

Campanya per potenciar el talent jove

El documental forma part d’una campanya més global que s’allargarà fins a l’octubre del 2019 i que vol propulsar les tasques que fan els joves. Maletas Viejas té previst organitzar un concurs per premiar el millor projecte de diferents categories com ara projecte en clau de gènere, esports o arts plàstiques. Aquest certamen està pensat per obrir-lo a tots els barris de Sant Andreu.

La Setmana per la Convivència

El documental forma part dels actes de la Setmana per la Convivència, que, com cada any per aquestes dates, se celebra a la Trinitat Vella. De l’1 al 7 d’abril se’n celebra la sisena edició, que inclou més d’una desena d’activitats culturals, socials i gastronòmiques.

La setmana finalitzarà el 7 d’abril amb la Festa de la Convivència i la Mostra d’Entitats al Parc de la Trinitat, amb tallers infantils, exhibicions de dansa i un dinar de germanor.